Centar za poticanje darovitosti
O NAMA

O NAMA

Centar za poticanje darovitosti je neprofitna udruga osnovana 1997. godine u Rijeci. Kada je započeo s djelovanjem biva jedna od prvih udruga usmjerenih na područje darovitosti u Republici Hrvatskoj. Pokreće ga nekolicina entuzijasta iz Rijeke koji su željeli biti aktivna potpora darovitoj i talentiranoj djeci, članovima njihove obitelji, stručnim suradnicima koji rade s darovitima i svima koji su u okruženju darovitih pojedinaca.

Cilj:

  • senzibilizirati javnost o posebnim potrebama darovite i talentirane djece s krajnjim rezultatom razvoja pozitivnog stava javnosti o značajnoj ulozi darovitih pojedinaca u svakom društvu.
  • društvo koje uvažava različitosti, to jest darovite pojedince kao ravnopravne i jednakovrijedne članove, posebice u dijelu ostvarivanja prava na odgovarajuće obrazovanje
  • društvo s razvijenim sustavom brige za darovite koje uvažava potrebe djeteta, njihove obitelji kao i sva ostala prava koja iz toga proizlaze.

Centar 2016. godine stječe certificirani status „European Talent Point“ (Točka za darovite), u okviru European Talent Support Network-a (ETSN). Raznim načinima educira društvenu zajednicu o potrebama darovitih kroz rasprave, tematske radionice, okrugle stolove i tribine, stručne skupove, susrete, savjetovanja, manifestacije, televizijske i radio emisije, putem društvenih mreža, gostovanja, povezivanja s drugim udrugama… Članovi se redovito educiraju i sudjeluju na raznim konferencijama, kongresima, stručnim skupovima, predavanjima u Hrvatskoj i inozemstvu. Predsjednica udruge je dr.sc. Jasna Arrigoni, predavač na Učiteljskom fakultetu pri Sveučilištu u Rijeci.

Translate page