Centar za poticanje darovitosti
MALI RADOZNALCI 4-6 g.

MALI RADOZNALCI 4-6 g.

MALCI (4-6 godina)

Radionice započinjemo opušteno, zajedničkim okupljanjem tijekom kojeg su djeca slobodna odabrati i provoditi aktivnost prema vlastitim interesima. Neka djeca odabiru crtanje, druga društvene ili individualne igre, razgovor, rješavanje radnih listića, dovršavanje ili ponavljanje aktivnosti provedenih na ranijim radionicama i sl.


Nakon okupljanja slijedi uvod u planiranu temu radionice koja se najčešće provodi sjedeći u krugu kroz razgovor, pričanje priča ili igru. Cilj aktivnosti je potaknuti povezivanje sadržaja radionice s iskustvom djeteta ,njegovo propitivanje, uočavanje određene problematike i mogućih rješenja.

Glavni dio radionice čini aktivnost djeteta na zadanu temu. Aktivnosti su osmišljene tako da proučavani problem sagledamo holistički i interdisciplinarno – iz što više različitih područja. Dijete je slobodno odabrati područje koje ga najviše zanima. Pokusi i promatranja su vođeni od strane voditelja s ciljem poticanja istraživačkog i kreativnog načina razmišljanja. Provode se cirkularno u manjim grupama, nakon čega svako dijete provodi pokus i zadržava se na njegovom promatranju ili prilagođavanju ovisno o vlastitom interesu.


Radionice završavamo aktivnostima koje za cilj imaju jačanje pripadnosti grupi. Osim toga, provodi se evaluacija radionice i razgovor s djecom o prijedlozima za daljnji rad.Podaci o voditeljicama

Antonia Ćurić, učiteljica razredne nastave

Lana Šošić, učiteljica razredne nastave

Program rada – objava po objavi upisa

* teme su okvirno raspodijeljene, a njihova realizacija i trajanje ovisit će o interesu djece

10. mjesec: Ja znanstvenik

11. mjesec: Igra osjetilima

12. mjesec: Radionica djeda Mraza

1. mjesec: Daleko u svemiru

2. mjesec: Pričam ti priču

3. mjesec: Volim prirodu

4. mjesec: 4 elementa

5. mjesec: Životinjsko carstvo

Upisnica i privola za korištenje podataka

ili je ispuniti online, u nastavku:

Radionice za djecu i roditelje

Translate page