Centar za poticanje darovitosti
MUZEJ BUDUĆNOSTI – GRAĐANSKO MUZEJSKO VIJEĆE

MUZEJ BUDUĆNOSTI – GRAĐANSKO MUZEJSKO VIJEĆE

Centar za poticanje darovitosti je partner/suradnik u projektu Pomorskog i povijesnog muzeja te u sklopu toga održava edukaciju o darovitosti.

Više o projektu možete pročitati na sljedećoj poveznici: https://muzejbuducnosti.eu/o-projektu


DAROVITOST – kako prepoznati, podržavati i razvijati?

Dragi profesori i učitelji pozivamo vas na radionicu posvećenu specifičnostima rada s darovitom djecom i njihovim roditeljima.

Radionica će se održati u četvrtak, 17. rujna 2020. u 10 sati pod vodstvom psihologinje Jasne Borbelj Čeko iz Centar za poticanje darovitosti/ Centre for Gifted Children.

Broj polaznika je ograničen pa molimo sve zainteresirane da svoje sudjelovanje prijave do 15. rujna 2020. na e-mail nevenka(et)ppmhp.hr ili na tel. 051/213-578

Veselimo se Vašem dolasku i razmjeni iskustava u radu s našim darovitima!
Zakonska regulativa RH prepoznaje darovitu djecu kao djecu s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama te za njih predviđa posebne programe, no njihova praktična provedba nije zadovoljavajuća. Uspjesi naših darovitih za sada su posljedica prije svega educiranih i posvećenih pojedinaca (učitelja, profesora i stručnih djelatnika, kao i roditelja) koji znaju prepoznati darovito dijete i osigurati mu okvir za uspjeh.

Prema J. Renzulliju, poznatom američkom edukacijskom psihologu, udio darovite djece u pojedinom društvu može dosezati i do visokih 20–25%. Oni su naš nevidljivi potencijal. Ukoliko darovitu djecu propustimo prepoznati, poticati i primjereno obrazovati, propuštamo ulagati u one među nama koji imaju najveći potencijal doprinijeti zajedničkom razvoju i općoj dobrobiti. Istovremeno, propuštamo ulagati u osobnu dobrobit i razvoj svakog nadarenog pojedinca.

Radionice će se odvijati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka u skladu s epidemiološkim preporukama. U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije odvijat će se preko ZOOM platforme.
Program je dio projekta “Muzej budućnosti – građansko muzejsko vijeće kao model sudioničkog upravljanja” financiranog od strane Europskog socijalnog fonda

Translate page