Centar za poticanje darovitosti
STRUČNJACI ODGOJA I OBRAZOVANJA

STRUČNJACI ODGOJA I OBRAZOVANJA

WEBINARI

Kako prepoznati potencijalno darovito dijete u grupi/razredu?

Ciljevi stučnog usavršavanja “Kako prepoznati potencijalno darovito dijete u grupi/razredu” su: upoznati karakteristike potencijalno darovite djece u predškolskoj i ranoj školskoj dobi, osvijesti i prepoznavati znakove koje dijete odašilje u svoju okolinu te osvijestiti potencijalne probleme i izazove, teškoće koje se manifestiraju kao vidljivi dio dječjih karakteristika u okruženju odgojno-obrazovne ustanove.

Webinar je namijenjen djelatnicima odgoja i obrazovanja, a vodi ga dr.sc. Jasna Arrigoni, nositeljica kolegija “Poticanje darovitih” na Učiteljskom fakultetu, koja je priznata stručnjakinja i znanstvenica u području darovitih.

IQ vs. EQ – darovito dijete i svijet emocija

Ciljevi stučnog usavršavanja “IQ vs. EQ – darovito dijete i svijet emocija” su: upoznati se s osnovama emocionalne pismenosti, uvidjeti povezanost unutarnjeg emocionalnog svijeta darovite djece sa kognitivnim postignućima, osobito u odnosu na kontekst odgojno-obrazovne ustanove i osvijestiti i unaprijediti osobne emocionalne vještine.

Voditeljica webinara je Ivana Sošić Antunović, stručni suradnik – psiholog mentor, s dugogodišnjim iskustvom rada u dječjem vrtiću te rada s potencijalno darovitom djecom.


TEMATSKA EDUKACIJA U DOGOVORU S INSTITUCIJAMA


RADIONICE

Igre za mozak

Tradicionalne strateške igre nude nedovoljno iskorišten potencijal za rad s djecom. Posebno su zanimljive i iskoristive u radu s darovitom djecom zbog kompleksnih kognitivnih procesa i strateškog promišljanja koje su takvoj djeci izazov. Na radionici je predstavljena nekolicina takvih igara, mogućnost njihove izrade i primjene u odgojno obrazovnom radu.

Voditeljica radionica je Danijela Blanuša-Trošelj, docentica zaposlena na Učiteljskom fakultetu u Rijeci.


SAVJETOVANJE

Translate page