Centar za poticanje darovitosti
STEM zona

STEM zona

U školskoj godini 2023./2024., Zajednica tehničke kulture Rijeka udružila je snage s partnerima iz odgojno-obrazovnih ustanova kako bi pokrenula projekt nazvan “STEM zona”. U suradnji s Osnovnom školom “Vladimir Gortan” Rijeka, Osnovnom školom Kostrena, Elektroindustrijskom i obrtničkom školom Rijeka, Željezničkom tehničkom školom Moravice, te uz podršku Centra tehničke izvrsnosti “Tesla” Rijeka i Centra za poticanje darovitosti Rijeka, projekt je dobio značajno priznanje i financiranje od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

“STEM zona” je inovativni projekt koji će obogatiti izvaninstitucionalne obrazovne sadržaje u području STEM obrazovanja za preko 250 učenika. Glavni cilj ovog projekta je pružiti učenicima osnovnih i srednjih škola mogućnost učenja novih vještina kroz inovativne STEM radionice i praktičan rad na 3D printeru velikog formata. Kroz specijalizirane radionice u području elektrotehnike, elektronike, mehanike i informatike, učenici će steći konkretne kompetencije koje su tražene na tržištu rada, dok će rad na 3D printeru omogućiti primjenu stvorenih proizvoda, poput solarnog automobila.

Ovim projektom, želi se potaknuti razvoj konkurentnog obrazovanja temeljenog na projektnoj nastavi i pristupu učenja kroz rad, čime se omogućuje direktna primjena znanja iz područja znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM).

Više o projektu: https://ztk-rijeka.hr/kategorija/stem-zona/

Translate page