Obilježavanje 10. Tjedna za darovitost
Obilježavanje 10. Tjedna za darovitost

Obilježavanje 10. Tjedna za darovitost

Dragi svi,

pripreme za 10. TjeDAN ZA DARovitost su završile, program je vani i svi smo u iščekivanju sljedećeg tjedna kad će se gradom Rijekom proširiti različite aktivnosti kojima je cilj senzibilizirati javnost o posebnim potrebama darovite i talentirane djece.

Više o programu i aktivnostima možete saznati putem poveznice https://czpd.hr/tjedan-za-darovitost-2023/.

U sklopu obilježavanja održat će se:

  • u utorak, 21.3.2023. od 14 do 16 sati u Gradskoj vijećnici održat će se okrugli stol na temu: “ŠTO DONOSE SMJERNICE ZA RAD S DAROVITOM DJECOM I UČENICIMA” na kojem će stručnjaci ovog područja raspraviti različite perspektive koje donose nove Smjernice za rad s darovitom djecom i učenicima, donesene u listopadu 2022. godine. Smjernice se odnose na odgojno-obrazovni rad s darovitim učenicima na svim odgojno-obrazovnim razinama od predškolskoga, osnovnoškolskoga do srednjoškolskog odgoja i obrazovanja. Dosadašnje prakse rada s darovitima u odgojno-obrazovnom sustavu vrlo su različite, a pravilnici stari 30 i više godina.
  • u srijedu, 22.3.2023. od 14 do 15.30 sati će dr.sc. Ljiljana Krneta, predsjednica Udruženja “Zajedno u Evropu”, Banja Luka govoriti o IZAZOVIMA U KOMUNIKACIJI I OBRAZOVANJU darovitih učenika.
  • u četvrtak, 22.3.2023. od 16 do 19 sati u Osnovnoj školi „Gornja Vežica” uživo, odnosno mogućnost online sudjelovanja na “1. SIMPOZIJU DOBRE PRAKSE DR. SC. JASNA ARRIGONI“. Cilj Simpozija je obuhvatiti teme koje se odnose na rad sa potencijalno darovitim učenicima te razmijeniti iskustava s naglaskom na prikazu primjera dobre praske odgojno-obrazovnih ustanova. Stoga će Program Simpozija obuhvatit izlaganja primjera dobre prakse psihologa, učitelja i odgojitelja iz cijele Republike Hrvatske te Republike Bosne i Hercegovine.
  • u subotu, 25.3.2023. od 11 do 12.30 sati na Učiteljskom fakultetu u Rijeci možete poslušati predavanje “A STIMULATING LEARNING ENVIRONMENT FOR GIFTED STUDENTS FROM THE PERSPECTIVE OF DIFFERENT LEARNING THEORIES” (Poticajno okruženje za učenje za darovite učenike iz perspektive različitih teorija učenja mag. Maruške Željeznov Seničar s Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem, International Talent Education Institute, Slovenija
  • U sklopu programa TjeDAN za DARovitost Grad Rijeka u suradnji s Domom mladih, organizira ciklus online predavanja iz područja rada s potencijalno darovitom djecom pod nazivom: „ŠTO UČINITI DA DAR NE POSTANE DAR-MAR!?“. Predavači su odgojno-obrazovni djelatnici riječkih osnovnih škola koji su završili „Edukaciju učitelja, stručnih suradnika i ravnatelja odgojno-obrazovnih ustanova grada Rijeke za izgradnju kapaciteta za identifikaciju i rad s darovitim učenicima“ u organizaciji International Centre for Innovation in Education (ICIE) i Grada Rijeke. Predavanja su prvenstveno namijenjena učiteljima i drugim pedagoškim djelatnicima, ali i roditeljima i svim drugim zainteresiranim osobama koje interesira područje odgoja i obrazovanja potencijalno darovite djece.

Osim predavanja nudimo i brojne aktivnosti za djecu i mlade te njihove roditelje. Prijavite se i sudjelujte. Veselimo se razmjeni iskustva i zajedničkom učenju!

Translate page