Poticanje znanstvenog mišljenja kroz PROJEKTNO UČENJE
Poticanje znanstvenog mišljenja kroz PROJEKTNO UČENJE

Poticanje znanstvenog mišljenja kroz PROJEKTNO UČENJE

Dragi odgajatelji i učitelji,

Centar za poticanje darovitosti pripremio je još jednu edukaciju za odgojno-obrazovne djelatnike pod nazivom “Poticanje znanstvenog mišljenja kroz PROJEKTNO UČENJE”.

Webinar osim predavanja, nudi prikaz integracije istraživačkih, jezičnih i umjetničkih aktivnosti pri realizaciji projekata provedenih s potencijalno darovitom djecom predškolske i školske dobi, a koji se proveo u sklopu našeg Centra.

PRIJAVA: https://forms.gle/iNwBvs5NnQT9Y5iW8

VODITELJICE webinara su voditeljice radionica za potencijalno darovitu djecu Mali radoznalci, Doris Fumić Marijanović, odgajatelj i Antonia Ćurić, učiteljica razredne nastave.

CIJENA: 60 kuna; uključena i potvrda o 120 minuta stručnog usavršavanja

VIŠE O EDUKACIJI:

Jedna od temeljnih potreba predškolske i školske dobi jest potreba za istraživanjem okruženja svojim osjetilima. Možemo reći da je dijete od svog rođenja istraživač koji istraživanjem uči o svijetu oko sebe i razvija prva znanja, vještine i stavove iz područja znanosti.

Razvoju potencijala darovite djece, koja razmišljaju, istražuju i uče na drugačiji način, pogoduju složeniji i otvoreni zadaci koji omogućuju kritičko promišljanje i samostalan dolazak do rješenja. Zanemarivanjem istraživačkih aktivnosti zapostavlja se jedno od sredstava za razvoj potencijala darovite djece, odnosno, zanemaruje se mogućnost da sva djece unutar skupini razvijaju kognitivne, funkcionalne i socijalne vještine.
Projektne aktivnosti se već dugo godina provode u odgoju i obrazovanju te kroz njih djeca mogu izraziti individualnost i djelovati prema vlastitim motivima. Provedba projektnih aktivnosti s mlađom djecom je složeni postupak koji zahtjeva dobru pripremu prostora za učenje i voditelja, poznavanje sadržaja te praćenje i razumijevanje dječje percepcije, a ovaj webinar će dati uvid u integraciju istraživačkih, jezičnih i umjetničkih aktivnosti pri realizaciji projekata provedenih s potencijalno darovitom djecom.

Osim predavanja, webinar obuhvaća radionički tip rada te diskusiju.

Centar provodi i nagradnu igru kojom će sretnom dobitniku omogućiti besplatno sudjelovanje na ovom webinaru:

Translate page