Tehnike korištenja asocijativnih karata u savjetodavnom radu
Tehnike korištenja asocijativnih karata u savjetodavnom radu

Tehnike korištenja asocijativnih karata u savjetodavnom radu

U suradnji sa SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava, 8. i 9. srpnja je provedena dvodnevna radionica o korištenju asocijativnih karata.

Odaziv je bio velik i povratne informacije su pozitivne. Svi zainteresirani mogu se prijaviti za nove radionice koje će se održati 16. i 17.rujna.

Asocijativne karte (ili projektivne karte) ekspresivna su tehnika čije su dobrobiti prepoznate u odgojno-obrazovnom, savjetodavnom i terapijskom radu. Primjenjive su za različite teme i različitu dob, naravno uz prilagodbu prema specifičnostima osobe ili skupine s kojom ih se primjenjuje. Vrlo su efikasna tehnika jer omogućuju brže povezivanje s iskustvima, emocijama i sjećanjima.
U ovoj dvodnevnoj radionici polaznici će imati prilike upoznati se s različitim vrstama karata, nekim osnovnim postavkama u radu s njima te će moći iskustveno probati raditi s kartama (i u ulozi voditelja i klijenta).
Radionica se organizira u suradnji Centra za poticanje darovitosti iz Rijeke i udruge SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava.
Radionica je prilagođena za potrebe savjetodavnog i terapijskog procesa, pa se preporučuje psihoterapeutima, psiholozima, socijalnim pedagozima, pedagozima, i svim ostalim stručnjacima koji provode savjedovanu praksu. Za odgojno-obrazovni kontekst predviđena je radionica na jesen.

Cijena za oba dana iznosi 850 kuna, u što je uključena okrijepa u pauzama (kava, čaj, sokovi, grickalice) te jedan paket asocijativnih karata, koje se dobivaju na završetku radionice.

Prijave se vrše do 01. srpnja preko google form-a, na linku https://forms.gle/f5BGNfzi2dTqnqCZ6. Broj učesnika je ograničen na 12. Ukoliko su popunjena sva predviđena mjesta, možete se javiti mailom na psihodrama.u.rijeci@gmail.com te ćemo vam se javiti u slučaju da se neko mjesto isprazni. Prijava ne znači i rezervaciju mjesta. Obzirom na interes, potrebno je radionicu uplatiti u cijelosti do 10. rujna te se tada vaša prijava smatra i rezervacijom mjesta.

Radionica će se održati u petak, 16. i subotu, 17. rujna prema rasporedu:
Petak, od 17:30 do 20:00 sati
Subota, od 09:00 do 15:00 sati, s pauzom prema dogovoru s polaznicima.

Mjesto održavanje je Verdijeva 17, treći kat (prostorije udruge SOS Rijeka).

Radionicu će voditi doc. dr.sc. Danijela Blanuša Trošelj, psihodramska psihoterapeutkinja, s višegodišnjim iskustvom u odgojno-obrazovnom, terapijskom i savjetodavnom radu, provođenju različitih grupa podrške (djeca, mladi, roditelji, stručni djelatnici…) i skupina za razvoj socio-emocionalnih kompetencija. Osim psihodrame, usavršava se u području storytellinga, poeto i biblioterapije, a poseban angažman posvećuje radu s darovitom djecom te njihovim roditeljima.

Translate page