Otkazan webinar ZNANSTVENO MIŠLJENJE KROZ PROJEKTNO UČENJE
Otkazan webinar ZNANSTVENO MIŠLJENJE KROZ PROJEKTNO UČENJE

Otkazan webinar ZNANSTVENO MIŠLJENJE KROZ PROJEKTNO UČENJE

Dragi odgojno obrazovni djelatnici i roditelji,

pozivamo Vas na webinar “Znanstveno mišljenje kroz projektno učenje” koji će se održati 17. (odgajatelji) i 18.1.(učitelji) od 18 do 20 sati.

Jedna od temeljnih potreba djece rane i predškolske dobi jest potreba za istraživanjem okruženja svojim osjetilima. Možemo reći da je dijete od svog rođenja istraživač koji istraživanjem uči o svijetu oko sebe i razvija prva znanja, vještine i stavove iz područja znanosti. Razvoju potencijala darovite djece, koja razmišljaju, istražuju i uče na drugačiji način, pogoduju složeniji i otvoreni zadaci koji omogućuju kritičko promišljanje i samostalan dolazak do rješenja. Zanemarivanjem istraživačkih aktivnosti zapostavlja se jedno od sredstava za razvoj potencijala darovite djece, odnosno, zanemaruje se mogućnost da sva djece unutar skupini razvijaju kognitivne, funkcionalne i socijalne vještine.

Projektne aktivnosti se već dugo godina provode u odgoju i obrazovanju te kroz njih djeca mogu izraziti individualnost i djelovati prema vlastitim motivima. Provedba projektnih aktivnosti s mlađom djecom je složeni postupak koji zahtjeva dobru pripremu prostora za učenje i voditelja, poznavanje sadržaja te praćenje i razumijevanje dječje percepcije.

Webinar osim predavanja, nudi prikaz integracije istraživačkih, jezičnih i umjetničkih aktivnosti pri realizaciji projekata provedenih s potencijalno darovitom djecom predškolske i školske dobi, a koji se proveo u sklopu Centra za darovitu djecu u Rijeci.

Voditeljice webinara su voditeljice radionica za potencijalno darovitu djecu Mali radoznalci, Doris Fumić Marijanović, odgajatelj i Antonia Ćurić, učiteljica razredne nastave.

Cijena: 60 kuna; uključena i potvrda o 120 minuta stručnog usavršavanja

Prijaviti se možete putem poveznice https://forms.gle/H9okaUs5nUcVV7i86 

Translate page