Kreativnost u našim vrtićima i školama može se poticati, razvijati i mjeriti. Pokušajmo zajedno stvarati drugačiju atmosferu usmjerenu na slobodno izražavanje dječjih kreativnih potencijala. Uključite se u osposobljavanje za primjenu novog testa potencijalne kreativnosti EPoC!!!

Centar za poticanje darovitosti priprema novo osposobljavanje za 21. i 22. siječnja 2019. godine u Zagrebu, a namijenjeno je odgajateljima, učiteljima, stručnim suradnicima. Predavač će biti prof.dr. Todd Lubart.

Zainteresirani se mogu javiti na mail centarzadarovite@czpd.hr ili grupaepoc2018@gmail.com.

Todd_Lubart

Todd Lubart

Université Paris Descartes, France

Laboratoire Adaptations Travail-Individu (LATI)

Profesor Todd Lubart je profesor psihologije na Sveučilištu Paris Descartes, i bivši član Institut Universiatire de France. Doktorirao je na Sveučilištu Yale (USA) i bio je pozvani profesor na Paris School of Management (ESCP). Njegov znanstveni interes usmjeren je na kreativnost, njenu identifikaciju i razvoj unutar multivarijantnog, investicijskog pristupa, kreativni potencijal i kreativnu darovitost, kreativni proces i učinak konteksta na kreativni rad. Direktor je znanstvenog laboratorija LATI” (Laboratoire Adaptations Travail-Individu). Todd Lubart bio je dobitnik nekoliko potpora za znatvenoistraživački rad o kreativnosti (kao što je studija o kreativnoj darovitosti) i bio organizator znanstvenih konferencija o kreativnosti. Autor je ili koautor više od 100-tinjak znanstvenih radova o kreativnosti, uključujući Defying the crowd : Cultivating creativity in a culture of conformity (NY: Free Press, 1995), Psychologie de la créativité (The psychology of creativity, Paris: Colin, 2003),Enfants Exceptionnels, Rosny: Bréal) (Exceptional Children). U suradnji s Maud Besançon i Baptiste Barbot autor je EPoC-a (Paris:Hogrefe), nove mjere kreativnog potencijala kod djece.

EPoC Todd Lubart 2019 – Zagreb – Prva obavijest